Šis Itālijas reģions atrodas blakus slavenajai Venēcijas pilsētai. Te pārsvarā tiek ražoti sārti vai viegli dzelteni baltvīni. Ja citos Itālijas reģionos dzīvo vīndari, tad šajā reģionā dzīvo īsti komersanti. Lielākā daļa no visiem eksportētajiem vīniem nāk tieši no šī reģiona. Populārākie vīni varētu būt no Soave, Valpolicello un Bardolino vīnu darītavām. Vīni pārsvarā ir komerciāli un vienkārši, domāti slāpju remdēšanai. Bardolino sarkanvīns un sārtais vīns ir baudāms tikai savā jaunībā, kamēr tas nav zaudējis savu svaigo aromātu. Nedaudz atdzesējot šos vīnus var lieliski veldzēt slāpes, bet atrast kaut kādu izsmacinātu buķeti, jūs diez vai varēsiet. Uzmanības vērts varētu būt Recioto deserta vīns, kurš radīts praktiski no rozīnēm. Dažkārt itāļi no žāvētām vīnogām iegūst ļoti stiprus vīnus, līdz pat 16% alk., kurus dēvē par Amarone, kas tulkojumā varētu nozīmēt „rūktais vīns”.
Populārākie Veneto provinces vīni
Vaplolicella – viens no atpazīstamākajiem Itālijas vīnu nosaukumiem. Tas ir viens no pieprasītākajiem mūsdienu vieglajiem, augļainajiem sarkanajiem vīniem, kuru ražo milzīgos daudzumos. Pie kam tas kalpo kā bāze vēl trim vīna stiliem.
Vīna kvalitāte gan dažādiem ražotājiem ir atšķirīga. Augstākā (DOC) kvalitāte tiek sasniegta klasiskajās teritorijās un tiek apzīmēta ar vārdu Classico. Līdz 1990-ajam gadam, kad tādi vadošie vīna nami kā Allegrini un Quintarellinodemonstrēja Amarone un Recioto vīnu patieso potenciālu, Valpolocella nebija labāks par IGT kategoriju.Taču pēc pēdējiem likumdošanas grozījumiem Valpolicella drīkst būt darīta no vismaz 70% Corvina ogām, kurām piejauktasRondinella un Molinara šķirnes. Līdz ar to šī vīna kvalitāte ievērojami paaugstinājusies.
Arī Valpolicella Superiore ir viens no tiem raksturiem, kas degradēja IGT kategorijas Valpolicellu, tā kā bija izturēts ilgāk un saturēja augstāku alkohola līmeni. Absolūts bestsellers, ja tā drīkst izteikties. Zenato Valpolicella ir nepārprotama restorānu "zvaigzne", kas ir viens no pārdotākajiem vīniem.
Bardolino – viegls sarkanvīns, kas tapis Garda ezera krastos un atbilst DOC kategorijai. Līdzīgi kā kaimiņos ražotā Valpolicella, arī šī vīna pārdošanas apjomi ir lieli. Bardolino ir triju vietējo vīnogu šķirņu (Corvina Veronese, Molinara unRondinella) sajaukums, un tā stils ir diezgan augļains- kā nogatavojušies ķirši.
Šim vīnam piemīt arī enerģiskā stila variants, kuru pazīst kā Bardolino Novello jeb jauno Bardolino, kaas tirgū parādījās pagājušā gadsimta 80-to gadu beigās.
Savukārt Sārtā jeb Rose versija nes nosaukumu Bardolino Chiaretto.
Amarone – slavenākais un viens no izcilākajiem „žāvēto vīnogu” vīniem. Stils radies, pateicotiesValpolicella attīstībai, kā koncentrācijas virsotne, ko var sasniegt no Corvina šķirnes ogām.
Šie vīni tiek darīti tikai no izcilākajām ogām, kuru ķekari pēc novākšanas trīs mēnešus tiek žāvēti īpašās noliktavās uz salmu paklājiem, un tikai tad sākas fermentācijas process, kura laikā vīnogās koncentrējas cukurs un attīstās bagātīgs, ievārījumains aromāts. Pēc žāvēto vīnogu pārstrādes vīnā, lielākajā daļā gadījumu Amarone tiek izturēts mucā vismaz 5 gadus, pēc tam tas ir 15% stiprs vīns ar ārkārtīgi piesātinātu raksturu.
Recioto – tāpat kā Ripasso un Amarone, šis vīns tiek darīts Veneto reģionā Valpolicella teritorijās. Atšķirība ir vienīgi tehniskajā risinājumā un galējā stilā, kas ir salds sarkanvīns. Šo stilu veido, Valpolicella vīnam darīšanas laikā pievienojot veselas žāvētas ogas, no kurām paralēli tiek darīts arī Amarone. Atšķirībā no radniecīgajiem stiliem, šis ir apveltīts ar izteiktu botrytis un oksidatīvo raksturu. Vairāki jaunās paaudzes vīndari gan mēģina atbrīvot savus vīnus no tiem. Sastopams, bet ļoti reti ir arī stils, kas tiek saukts par gaišos šķirņu Recioto. To dara no Garganega šķirnes Soave apelācijā.